Väri ja muoto luonnossa -kuvataidekurssi / valintakurssi 3.-7.6.2019

posted in: Ajankohtaista, Tapahtumat | 0

Kesäkuun ensimmäisen viikon taidekurssi on tarkoitettu kaikille luontosuhteen syventämisestä ja taiteellisesta työskentelystä kiinnostuneille. Samalla se toimii valintakurssina niille, jotka ovat hakeneet opiskelijaksi Snellman-korkeakoulun kuvataideopintoihin. Kurssin teemat sopivat kasvatus-, taide- ja hoitoaloilla työskenteleville ja antavat näkökulmia omaan taiteelliseen työskentelyyn ja luonnonhavainnointiin.

Kurssi johdattaa värin ja muodon peruskysymyksiin luonnonhavainnointi-, maalaus- ja muovailuharjoituksin. Teemana ovat kasvit luonnon väri- ja muotokielen ilmaisijoina. Aamupäivät koostuvat luonnonhavainnointi- ja väriharjoituksista. Maalauksessa käytetään akvarellivärejä märkää märälle -tekniikalla. Iltapäivällä muotoillaan savea. Muovailuharjoituksiin liittyvät johdantoluennot ovat englanniksi ja ne käännetään tarvittaessa suomeksi. Kurssin aikana retkeillään lähiympäristössä ja osa taideharjoituksista tehdään ulkona, varaudu säänmukaisin varustein. Mukaan ei tarvita omia välineitä tai materiaaleja, eikä kurssille vaadita ennakkotaitoja!

Kuvataideopintoihin hakeville valintakurssilaisille:

Opintovuodelle 2019-2010 hakeneet kutsutaan hakemusten perusteella toukokuussa haastatteluun sekä kesäkuussa valintakurssille. Pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tulevat haastatellaan valintakurssin aikana. Haastatteluajat sovitaan kurssin alkaessa opintovastaavan kanssa. Valintakurssilaiset osallistuvat yhdessä muiden kuvataidekurssilaisten mukana viikon ohjelmaan. Kurssiviikko avaa ikkunan kuvataideopintojen ensimmäiseen opintovuoteen, värin ja muodon perusopintoihin (60 op) ja tutustuttaa opiskelijat vuoden sisältöihin, menetelmiin sekä opintovuoden opettajiin. Tieto hyväksymisestä lähetetään valituille postitse kesäkuun puoleen väliin mennessä mennessä.

HUOM. Lisähaun valintakurssi järjestetään opintojen alkamisen yhteydessä 3.-6.9.2019

Päivittäinen aikataulu:

9.00 -10.30     Värityöskentelyä sekä luonnonhavainnointia
10.30 – 11.00  Kahvitauko
11.00 – 12.30  Aamun työskentely jatkuu

12.30 – 13.30  Lounas
13.30 – 15.30  Plastista työskentelyä/muovailua (kieli englanti, käännetään tarvittaessa)

Perjantaina kurssi päättyy lounaaseen.

Opettajat:        Ove Ek, Peter Elsner, Marja-Leena Ilmonen ja Kari Järvinen

Kurssimaksu:  180,00 euroa (sisältää materiaalit). Kurssimaksu laskutetaan ennen kurssin alkua.

Ruokailu:
Snellman-korkeakoulun Salvia luomukasvisruokala tarjoaa päivittäin lounasta (á 9 €, käteisellä) ja Taidetalolla toimii myös kurssin ajan kahvio.

Kurssipaikka:
Snellman-korkeakoulu / Ekoateljee
Puuskakuja 21, 00850 Helsinki
Puh. 096211060

Näin löydät perille:
Bussi:
Nro 85 Herttoniemen metroasemalta Jollakseen päätepysäkille, josta n. 100 m viitoitettua tietä Taidetalolle. Ekoateljee sijaitsee Taidetalolta 100 m rantaan päin.
Auto:
Herttoniemestä Laajasalon suuntaan. Jatketaan Laajasalon läpi Santahaminan suuntaan (liikennevaloista suoraan), kunnes Jollas vasemmalle. Ajetaan noin 3 km kunnes Poikkilaakson koulun jälkeen toisesta risteyksestä oikealle.

Majoitus:
Snellman-korkeakoulussa ole yöpymismahdollisuutta. Lähimmät majoitusmahdollisuudet ovat Jollaksessa Hotelli Jollas 89 tai Herttoniemessä Forenom.