Väri ja muoto -kuvataidekurssi / valintakurssi 3.-7.6.2019

posted in: Ajankohtaista, Tapahtumat | 0

Kesäkuun ensimmäisen viikon taidekurssi on tarkoitettu kaikille luontosuhteen syventämisestä ja taiteellisesta työskentelystä kiinnostuneille. Samalla se toimii valintakurssina niille, jotka ovat hakeneet opiskelijaksi Snellman-korkeakoulun kuvataideopintoihin. Kurssin teemat sopivat kasvatus-, taide- ja hoitoaloilla työskenteleville ja antavat näkökulmia omaan taiteelliseen työskentelyyn ja luonnonhavainnointiin.

Kurssi johdattaa värin ja muodon peruskysymyksiin luonnonhavainnointi-, maalaus- ja muovailuharjoituksin. Teemana ovat kasvit luonnon väri- ja muotokielen ilmaisijoina. Aamupäivät koostuvat luonnonhavainnointi- ja väriharjoituksista. Maalauksessa käytetään akvarellivärejä märkää märälle -tekniikalla. Iltapäivällä muotoillaan savea. Muovailuharjoituksiin liittyvät johdantoluennot ovat englanniksi ja ne käännetään tarvittaessa suomeksi. Kurssin aikana retkeillään lähiympäristössä ja osa taideharjoituksista tehdään ulkona, varaudu säänmukaisin varustein. Mukaan ei tarvita omia välineitä tai materiaaleja, eikä kurssille vaadita ennakkotaitoja!

Kuvataideopintoihin hakeville valintakurssilaisille:

Opintovuodelle 2019-2010 hakeneet kutsutaan hakemusten perusteella toukokuussa haastatteluun sekä kesäkuussa valintakurssille. Pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tulevat haastatellaan valintakurssin aikana. Haastatteluajat sovitaan kurssin alkaessa opintovastaavan kanssa. Valintakurssilaiset osallistuvat yhdessä muiden kuvataidekurssilaisten mukana viikon ohjelmaan. Kurssiviikko avaa ikkunan kuvataideopintojen ensimmäiseen opintovuoteen, Väri-ja muotovuoteen (60 op) ja tutustuttaa opiskelijat vuoden sisältöihin, menetelmiin sekä opintovuoden opettajiin. Tieto hyväksymisestä lähetetään valituille postitse kesäkuun puoleen väliin mennessä mennessä.

Päivittäinen aikataulu:

9.00 -10.30     Värityöskentelyä sekä luonnonhavainnointia
10.30 – 11.00  Kahvitauko
11.00 – 12.30  Aamun työskentely jatkuu

12.30 – 13.30  Lounas
13.30 – 15.30  Plastista työskentelyä/muovailua (kieli englanti, käännetään tarvittaessa)

Perjantaina kurssi päättyy lounaaseen.

Opettajat:        Ove Ek, Peter Elsner, Marja-Leena Ilmonen ja Kari Järvinen

Kurssimaksu:  180,00 euroa (sisältää materiaalit). Kurssimaksu laskutetaan ennen kurssin alkua.

Ilmoittautuminen: 29.5.2019 mennessä info@s-k.fi

Peruutusehdot:
Peruutus on maksuton 14 päivää ennen kurssin alkua. Peruutuksista 5 -14 päivää ennen kurssin alkua laskutetaan 50 % kurssin hinnasta. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutetaan koko kurssin hinta, samoin jos keskeyttää kurssin. Ylivoimaisen esteen sattuessa ennen kurssin alkamista (esim. oma sairastuminen, jolloin on toimitettava lääkärintodistus), peritään toimistomaksu 50 €. Snellman-korkeakoulu pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen.

Ruokailu:
Snellman-korkeakoulun Salvia luomukasvisruokala tarjoaa päivittäin lounasta (á 9 €, käteisellä) ja Taidetalolla toimii myös kurssin ajan kahvio.

Kurssipaikka:
Snellman-korkeakoulu / Ekoateljee
Puuskakuja 21, 00850 Helsinki
Puh. 096211060

Näin löydät perille:
Bussi:
Nro 85 Herttoniemen metroasemalta Jollakseen päätepysäkille, josta n. 100 m viitoitettua tietä Taidetalolle. Ekoateljee sijaitsee Taidetalolta 100 m rantaan päin.
Auto:
Herttoniemestä Laajasalon suuntaan. Jatketaan Laajasalon läpi Santahaminan suuntaan (liikennevaloista suoraan), kunnes Jollas vasemmalle. Ajetaan noin 3 km kunnes Poikkilaakson koulun jälkeen toisesta risteyksestä oikealle.

Majoitus:
Snellman-korkeakoulussa ole yöpymismahdollisuutta. Lähimmät majoitusmahdollisuudet ovat Jollaksessa Hotelli Jollas 89 tai Herttoniemessä Forenom.

Huom. Pienten koululaisten vanhemmille tiedoksi:Samalla viikolla järjestää Tuijan Runo viereisessä Svalvikin huvilassa Lasten teatterikurssin. Tiedustelut tuijanruno@kolumbus.fi