1: Elinympäristömme lautasella
Miksi meidän on syötävä, mitä väliä on sillä, mitä me syömme? Miten me rakennumme elinympäristöstämme ja miten ravintomme on rakentanut elinympäristöämme.
2: Ravinnon laadullisuudet ja ruoansulatustapahtuman mysteerit
Eri ravintoaineiden ja ruoka-aineiden (kasvin eri osat, viljat, öljyt ja eläinkunnan tuotteet) laaduista elämän voimien ylläpitäjinä ajatus-, tunne- ja tahdonvoimien näkökulmasta. Aistikokemusten merkitys ravitsemuksen kokonaisuudessa. Suolisto ja aivot, rytmit ja ravitsemus, ravitsemuksellinen vuodenkierto ja sen merkitys.
3: Ruoka, talous ja politiikka
Miten talousjärjestelmä on rakentunut ruoasta ja minkälaisen ruokajärjestelmän moderni talous on rakentanut. Kenen etuja ruokajärjestelmä palvelee ja ketkä kärsivät? Missä päätetään, mitä syödään ja kenen kustannuksella?
4: Ravinto-osallisuus pellolta pöytään
Miten voimme tulla aktiivisiksi toimijoiksi ruokajärjestelmässä? Uusia talouden muotoja: ruokapiirit ja -ruokaosuuskunnat. Käytännön esimerkkejä: Oman luontosuhteen ja viljelykokemuksen merkitys, villivihannekset, sadon monipuolinen hyödyntäminen ja hävikin minimointi.
Missä: Snellman-korkeakoulu, Puuskakuja 14, 00850 HELSINKI
Kenelle: Kaikille kiinnostuneille
Milloin: Ma 27.3. – to 30.3. klo 9-10:30
Hinta: 160e
Kurssin opettaja: Janne Länsipuro
Janne Länsipuro on Snellman-korkeakoulun kokki, joka on työskennellyt pitkään luonnonmukaisen ja biodynaamisen puutarhaviljelyn, sekä koulupuutarhatoiminnan ja kaupunkiviljelyn kehittämisen parissa. Länsipuro on toiminut pitkään kunnallispolitiikassa ja kansalaisjärjestöissä.
Lue Janne Länsipuron haastattelu Snellman-korkeakoulun julkaisusta
Puuskakuja 14
00850 Helsinki
© 2022 Snellman-korkeakoulu | Tietosuojaseloste | Verkkosivut: WebAula.fi
"*" näyttää pakolliset kentät