Koulutusohjelmat

Ravinto, ihminen ja ympäristö

Ravinto, ihminen ja ympäristö

1: Elinympäristömme lautasella 

Miksi meidän on syötävä, mitä väliä on sillä, mitä me syömme? Miten me rakennumme elinympäristöstämme ja miten ravintomme on rakentanut elinympäristöämme. 

2: Ravinnon laadullisuudet ja ruoansulatustapahtuman mysteerit 

Eri ravintoaineiden ja ruoka-aineiden (kasvin eri osat, viljat, öljyt ja eläinkunnan tuotteet) laaduista elämän voimien ylläpitäjinä ajatus-, tunne- ja tahdonvoimien näkökulmasta. Aistikokemusten merkitys ravitsemuksen kokonaisuudessa. Suolisto ja aivot, rytmit ja ravitsemus, ravitsemuksellinen vuodenkierto ja sen merkitys. 

3: Ruoka, talous ja politiikka 

Miten talousjärjestelmä on rakentunut ruoasta ja minkälaisen ruokajärjestelmän moderni talous on rakentanut. Kenen etuja ruokajärjestelmä palvelee ja ketkä kärsivät? Missä päätetään, mitä syödään ja kenen kustannuksella? 

4: Ravinto-osallisuus pellolta pöytään 

Miten voimme tulla aktiivisiksi toimijoiksi ruokajärjestelmässä? Uusia talouden muotoja: ruokapiirit ja -ruokaosuuskunnat. Käytännön esimerkkejä: Oman luontosuhteen ja viljelykokemuksen merkitys, villivihannekset, sadon monipuolinen hyödyntäminen ja hävikin minimointi.

Missä: Snellman-korkeakoulu, Puuskakuja 14, 00850 HELSINKI

Kenelle: Kaikille kiinnostuneille

Milloin: Ma 27.3. – to 30.3. klo 9-10:30

Hinta: 160e 

Kurssin opettaja: Janne Länsipuro

Janne Länsipuro on Snellman-korkeakoulun kokki, joka on työskennellyt pitkään luonnonmukaisen ja biodynaamisen puutarhaviljelyn, sekä koulupuutarhatoiminnan ja kaupunkiviljelyn kehittämisen parissa. Länsipuro on toiminut pitkään kunnallispolitiikassa ja kansalaisjärjestöissä.

 

Lue Janne Länsipuron haastattelu Snellman-korkeakoulun julkaisusta

 

 

 

Uutiskirje

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.