Koulutusohjelmat

Miten empaattinen ympäristö voi ravita pienen lapsen aisteja ja tukea hänen kehitystään?

Miten empaattinen ympäristö voi ravita pienen lapsen aisteja ja tukea hänen kehitystään?

Muodot ovat kuin jäykistynyttä liikettä tilassa. Liike ilmaisee eleitä: ne voivat suojata, kantaa, toivottaa tervetulleeksi, seistä ryhdikkäästi. Miten väreillä voi luoda lapselle turvallisen, elävän ja rauhallisen ilmapiirin, joka virittää iloa ja mielihyvää? Millaiset materiaalit tukevat pienen lapsen tutustumista tähän maailmaan? Liikkeellä, muodolla, väreillä ja materiaaleilla on aina jokin informaatio. Arkkitehdin tehtävä on ”kuunnella”, mitä tilassa tapahtuu. Kuuntelulla voi saada esille olemuksellisia asioita, joille voi sitten hakea taiteellista ilmaisua.

Miten ympäristö vaikuttaa ihmisen toimintoihin ja mielialoihin? Miten ympäristö voi luoda sopusointua ja harmoniaa ihmisten välisiin suhteisiin ja sosiaaliseen elämään? Miten ympäristössä olevat ilmiöt vaikuttavat kehittyvään lapseen?

Lapsuudessa ympäristön ja arkkitehtuurin vaikutus on ihmiselämän aikana kaikkein suurin. Voi sanoa, että aistiympäristö on lapselle myös kasvattaja. Kun oivaltaa, mikä siinä on tärkeää, löytää paljon positiivisia mahdollisuuksia empaattisen aistiympäristön luomiseen.

Arkkitehti Maarit Holttinen pohtii luennoissaan empaattisen ympäristön käsitettä ja sen vaikutuksia ihmiseen.

Missä: Snellman-korkeakoulu, Puuskakuja 14, 00850 HELSINKI

Kenelle: Kaikille kiinnostuneille

Milloin: to 23.3.. klo 11:00-15:00

Hinta: 80e 

Kurssin opettaja: Maarit Holttinen, arkkitehti

 

 

 

 

 

 

 

 

Uutiskirje

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.