Koulutusohjelmat

Body and Mind – mielen ja kehon harjoittelu

Body and Mind - Kehon treenausta lenkkipolulla vaiko mielenharjoitusta meditaatiotyynyllä – ovatko mielen ja kehon harjoittelu toisilleen vastakkaisia?

Miten voisimme harjoittaa molempia ja samalla edistää hyvinvointiamme sekä syventää tuntemusta itsestämme ja maailmasta?

Steinerpedagogisen lähestymistavan ydinajatuksena on kuva ihmisestä rationaalisena, emotionaalisena ja kehollisena olentona (ajattelu, tunne ja tahto). Steinerpedagoginen käytäntö, jossa esim. kehon harmonisen ja rytmisen harjoittamisen on katsottu edistävän suoraan myös ihmisen kognitiivisia kykyjä, on pitkään haastanut valtavirran käsityksiä. Kuitenkin uudemman kognitiotieteen ja erityisesti meditaatiotutkimuksen saralla on löydetty menetelmiä, joilla ihmismielen ja kehon yhteyttä voidaan tutkia kokemuksellisuuden tasolla. Näiden hienovaraisten ”mikro-fenomenologisten” metodien avulla alamme tiedostaa kehon vitaalisuuden merkitystä myös tietoisuusprosessien taustalla. Tieteelliselle tutkimukselle näyttää vähitellen avautuvan ilmiömaailma, jota on ennen kuvailtu vain idän viisaudentraditioissa tai esim. antroposofiassa: hienovarainen, ”energeettinen” keho (subtle body). Myös antroposofinen tutkimus on edistynyt tämän alueen yksityiskohtaisessa kartoittamisessa ja tällä voi olla tulevaisuudessa suuri merkitys pedagogisten ja terveyttä edistävien metodien kehityksessä.

Päivän teemaa mielen ja kehon yhteydestä tarkastellaan niin tieteellisen tutkimuksen, somaattisen lähestymistavan kuin steinerpedagogiikankin näkökulmasta. Päivä tulee sisältämään myös lukuisia kehollisia ja meditatiivisia havainnonharjoituksia, joita voi vähällä vaivalla integroida arkipäivään ja näin luoda pieniä virkistymisen ja itsetuntemuksen tuokioita rytmittämään sekä työ- että vapaa-aikaa.

Missä: Snellman-korkeakoulu, Puuskakuja 14, 00850 HELSINKI

Kenelle: Kaikille kiinnostuneille

Milloin: To 11.5. klo 9 – 12:30

Hinta: 80e 

Kurssin opettaja: Mikko Jairi MA, eurytmisti, tanssija, tutkija


Uutiskirje

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.