Blogi

Eurytmian aineenopettajan koulutus 240 op

Mitä on eurytmia?

Eurytmia on liikuntataide, jota opetetaan steinerkouluissa, se on oppiaine. Eurytmia on myös näyttämötaidetta ja siinä on myös hyvinvointia tukevia harjoituksia.

Eurytmian aineenopettajan koulutus kestää neljä vuotta ja se antaa kelpoisuuden toimia steinerkoulussa eurytmian aineenopettajana.

Opintoihin kuuluu musiikin ja runouden sisältöjen ja tunnelmien ilmaisua, joka edellyttää kehon liikunnallisten kykyjen työstämistä.

Opinnoissa syvennytään musiikin ja puheen lainalaisuuksiin. Miten niiden rytmit, melodiat ja äänteet liittyvät ihmiseen. Mikä ja miten ne meitä liikuttavat?

Eurytmiaa opiskellaan sekä yksin että yhdessä. Ryhmässä liikkumisen ilot ja haasteet kasvattavat niin itsetuntemusta kuin sosiaalisia taitoja.

Eurytmian opinnoissa opiskellaan lisäksi muita taiteita, puhe- ja draamataidetta ja kirjallisuutta sekä musiikinteoriaa ja -historiaa, antroposofiaa, filosofiaa, steinerpedagogiikkaa, estetiikkaa.

Opinnot järjestetään kansainvälisten eurytmiakoulutusten standardien mukaisesti ja niissä noudatetaan tutkintorakenteen osalta Bolognan sopimusta.

Steinerkoulun luokanopettajat voivat myös muuntokouluttautua eurytmian aineenopettajiksi.

Nettisivut täydentyvät tältä osin lähiaikoina.

Lue myös

Hypätessäni mukaan yleisopintovuodelle takanani oli 22 vuoden työura ja etsin itselleni aktiivisesti uutta suuntaa

Millaisia kokemuksia yleisopintovuosi opiskelijassa herättää? Voiko opintovuodesta tulla merkityksellinen matka, joka johdattaa näkemään itsestä ja maailmasta uusia puolia, vahvistaa omia voimavaroja tai innostaa kokonaan uudelle uralle? ”Yleisopintovuosi on avannut minulle uuden näkökulman maailmaan. Pysähtyminen rauhassa eri ilmiöiden äärelle on saanut minut havainnoimaan ympäristöä päivittäin uusin

Lue lisää

Kohtaaminen kasvatustaiteena 

Varhaiskasvattaja on merkityksellinen ihminen lapsen elämässä. Kasvatus on luovaa ja elävää vuorovaikutusta, jonka keskiössä on läsnäolo, kuuntelu ja havainto. Snellman-korkeakoulun varhaiskasvatuksen  opintovastaava Tiina Ristolainen pohtii steinerpedagogisen varhaiskasvatuksen vahvuuksia ja nostaa kasvatustieteen rinnalle mielenkiintoiset käsitteet kasvatustaito ja kasvatustaide. Onko kasvattaminen pohjimmiltaan luovan ja luovuuden mahdollistavan tilan

Lue lisää

The Future of Waldorf Education – Steinerkoulujen aineenopettajapäivät

Milloin: PE 26.8.2022 Missä: Snellman-korkeakoulu, Puuskakuja 14, 00850 Helsinki Kenelle: Aineenopettajapäivien kohderyhmänä ovat luokkia 8 – lukio opettavat aineenopettajat ja kaikkien koulujen rehtorit ja vararehtorit. ILMOITTAUDU TO 18.8. MENNESSÄ!!! Hinta: Opettajat: 55e/osallistuja (sisältää ruokailun koko päivältä) Snellman-korkeakoulun opiskelijat: 30e (sisältää ruokailun) / 20e (sisältää ruokailun

Lue lisää

Uutiskirje

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.